Workshop: De stip op de horizon


Stip op de horizon

 

Over het “Wat” en het “Waarom” van de verandering

Leg in een dag een solide basis voor uw verandering: Waarom deze verandering nu?

Deze workshop is bedoeld voor projectmanagers die begrijpen dat een verandering alleen kan slagen als alle betrokkenen hetzelfde doel nastreven, en die dat doel duidelijk willen vastleggen.

Vaak wordt bij een veranderingen al snel tot actie overgegaan, om geen tijd te verliezen. Echter, de belangrijkste reden waarom projecten niet succesvol zijn, is omdat de eisen onduidelijk zijn en/of gaandeweg veranderen. Sta uzelf toe om deze fout niet te maken!

 

Wat levert het u op?

  • Uw verandering wordt veel effecienter doorgevoerd, omdat het doel voor iedereen duidelijk is en wordt onderschreven.
  • Veranderende omstandigheden kunnen beter op hun merites worden beoordeeld: welk belang heeft het voor het doel, welke gevolgen hebben deze omdstandigheden, besluiten we om het doel dan wel de weg daar naar toe aan te passen, of juist om dat niet te doen?
  • U voorkomt dat mensen onnodig energie, tijd en geld besteden aan zaken die zich aandienen maar niet bijdragen aan het succes van de verandering.

De workshop is zeer praktisch ingericht doordat het eigen veranderingtraject als casus wordt gebruikt. Hierdoor kunt u direct na de workshop het verandertraject al in gang zetten.

Opzet

In deze workshop gaat u de volgende dingen leren EN doen:

  • U leert waar een goed doel aan moet voldoen, en stelt die op voor uw eigen veranderring.
  • U leert welke rollen bij de verandering moeten worden ingenomen, en welke verantwoordelijkheden daarbij horen. En u leert het door u geformuleerde doel met hen te valideren.
  • U leert waaruit een goed voorstel voor de investeringsbeslissing bestaat, zodat u die zelf kunt opstellen.
  • U leert de hoofdzaken van goed projectmanagement. Niet de methode – die heeft u waarschijnlijk al geleerd bij een training projectmatig werken –  maar veel meer de soft skills. Veranderingen en draagvlak worden veel meer gestuurd door emotie dan door ratio.
  • U ontmoet andere ambtenaren die net als u met veranderingen binnen gemeenten bezig zijn, en u leert de kracht van delen en samen werken.

 

Wanneer en waar?

Deze workshop zal in de 2de helft van 2015 weer worden verzorgd. Tijd: 9:30 – 17:00 uur en het vindt plaats op een centraal gelegen, goed bereikbare locatie.
De exacte data en locatie worden nog bekend gemaakt,

 

Prijs

€ 395, exclusief BTW, inclusief koffie, thee en water en uitgebreide lunch.

 

 

 

Let op: deze workshop kan ook bij u in huis worden verzorgd. Bijvoorbeeld voor u en andere deelnemers in een samenwerkingsverband waarin u actief bent. Neem contact op voor de mogelijkheden.